Recent heeft er een bijzondere gebeurtenis plaatsgevonden. Tijdens de handelssessies van dinsdag en woensdag wist de S&P 500 index in waarde te dalen, terwijl de Nasdaq index tijdens diezelfde periode juist in waarde wist te stijgen. Normaliter bewegen beide Amerikaanse indices in samenspraak met elkaar. En deze ‘trendbreuk’ kan slecht nieuws betekenen voor Wall Street.

Totaal onverwachts wisten de beren tijdens de afgelopen week terug te keren op het beursspeelveld. En daarmee kwam er een einde aan de optimistische stemming van de voorbijgaande handelsweken. Beleggers beginnen langzaam maar zeker weer angstig te raken over de toekomst. En gezien de economische omstandigheden is dat helemaal niet zo vreemd te noemen.

Is het startsein voor een stevige beursdaling gegeven?

Volgens Andrew Thrasher is de zeldzame gebeurtenis van afgelopen week een extra reden om je zorgen te maken over de beurskoersen. Tijdens de handelssessies van dinsdag en woensdag wist de S&P 500 index in waarde te dalen, terwijl de Nasdaq index tijdens diezelfde periode juist in waarde wist te stijgen. Op de bovenstaande grafiek zijn de voorgaande keren in beeld gebracht dat er sprake was van deze ‘zeldzame combinatie’.

Op de grafiek is te zien dat de beurzen in het overgrote deel van de gevallen niet veel later geconfronteerd werden met een forse beurscorrectie. En aan het einde van vorige week lijkt het startsein voor een stevige beursdaling al gegeven te zijn. En volgens deze grafiek kan de koersschade nog aanzienlijk verder oplopen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)