Tijdens de beursval in de maanden februari en maart werden de edelmetalen aanvankelijk ook hard geraakt. Eigenlijk werden alle financiële instrumenten op dat moment gedumpt. De zilverprijs werd daarbij een stuk harder geraakt dan de goudprijs. Inmiddels heeft zilver die schade alweer volledig weggewerkt. En mogelijk staan we aan de vooravond van een belangrijke opwaartse uitbraak.

Tijdens de voorbijgaande jaren wist de zilverprijs niet uit te blinken. Terwijl de goudprijs langzaam maar zeker steeds verder in waarde wist te stijgen, bleef de zilverprijs min of meer hangen. In maart dit jaar wist de zilverprijs zelfs onder de bodem van begin 2016 te duiken. En dat was wel opvallend, omdat bij de goudprijs een compleet ander koersplaatje zichtbaar was.

Zilver beschikt nog over voldoende potentieel

Inmiddels staat zilver echter bij steeds meer beleggers weer op de beleggingskaart. En dat is ook niet verwonderlijk, want het edelmetaal wist sinds de bodem van medio maart al met 50% in waarde te stijgen. En dit kan mogelijk de opmaat zijn naar de échte prijsrally die nog moet gaan aanbreken.

Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, te zien dat de zilverprijs nog steeds geconfronteerd wordt met een stevige weerstandslijn. Deze weerstandslijn is al sinds het jaar 2011 van kracht. Op het moment dat de zilverprijs de komende tijd overtuigend boven deze weerstandslijn weet uit te breken, verbetert het technische plaatje aanzienlijk. Vanaf dat moment komt er namelijk officieel een einde aan de ‘Bear Market’.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!