Tijdens de afgelopen handelsweek wisten de beurzen weer fors op te veren. De beurscorrectie lijkt daardoor slechts van korte duur te zijn geweest. Door deze ‘tijdelijke’ beursval durfden wel steeds meer beleggers weer te speculeren op een beursdaling. En dat kan op de korte termijn resulteren in een aanhoudende koersdruk.

Drie weken geleden wist de Put/Call ratio te stijgen naar een historisch dieptepunt. Dit was te danken aan het grote optimisme dat duidelijk zichtbaar was onder de beleggers. Toch werden de aandelenmarkten de week daarna geconfronteerd met een serieuze beurscorrectie. En die correctie wist juist te leiden tot een van de hoogste noteringen bij de Put/Call ratio. Met andere woorden maakten de kopers in een mum van tijd plaats voor de verkopers.

Beleggers moeten vrezen voor een nieuwe beurscorrectie

Uit onderzoek van SentimenTrader blijkt dat een hoge Put/Call ratio op korte termijn kan resulteren in een aanhoudende koersdruk. Op de bovenstaande grafiek zijn de voorgaande keren in beeld gebracht waarbij er sprake was van een extreem hoge stand bij de Put/Call ratio. En in het merendeel van de gevallen werden de beurzen kort daarna geconfronteerd met een (serieuze) beurscorrectie.

Uiteraard hoeft het verleden zich niet te gaan herhalen, maar beleggers lijken er verstandig aan te doen om juist nu voorzichtig aan het werk te gaan. Het heeft er immers alle schijn van dat de beren nog niet verslagen zijn.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)