Bijna elk land in de wereld wordt op dit moment getroffen door de coronacrisis. Afgelopen week bleek opnieuw dat de Amerikaanse economie ook in zwaar weer zit. Tijdens de afgelopen jaren waren de Amerikanen de sterkhouders op het wereldtoneel, maar die titel wordt nu serieus bedreigd.

Op dit moment zitten nog steeds miljoenen Amerikanen zonder baan thuis. Volgens de economen is dit te wijten aan het flexibele arbeidsbeleid dat in de VS gehanteerd wordt. Dit beleid maakt het in economische zware tijden gemakkelijk om werknemers te ontslaan.

Amerikaans arbeidsbeleid zorgt voor een hoge (tijdelijke) werkloosheid

Volgens economen is dat ook de reden waarom het Amerikaanse werkloosheidspercentage op dit moment hoger is dan het Europese werkloosheidspercentage. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van YCHARTS, is te zien dat we dit sinds de financiële crisis al niet meer gezien hebben.

Overigens betekent dit niet dat Europa de dans gaat ontspringen. Omdat het in Europa een stuk lastiger is om werknemers te ontslaan, kan de ontslaggolf pas op een later moment komen. Bijvoorbeeld als we in Europa geconfronteerd worden met een faillissementsgolf. Overheden moeten er dus alles aan doen om dat te voorkomen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)