Afgelopen vrijdag was er sprake van een bijzondere beursdag. Terwijl de Nasdaq 100 index met meer dan 1,5% in waarde wist te stijgen, werd de Russell 2000 index geconfronteerd met een daling van 1%. Een dergelijke beweging zagen we in het verleden zelden. Tijdens de keren dat deze combinatie wel optrad, liep het meestal niet zo goed af met de aandelenmarkten.

De Nasdaq 100 index weet al wekenlang hoge ogen te gooien op Wall Street. De toonaangevende techindex wist vrij snel de coronacrash achter zich te laten. Tijdens de voorbijgaande weken werden de records zelfs verder aangescherpt.

Beleggers moeten de realiteit niet uit het oog verliezen

Opvallend genoeg doen niet alle Amerikaanse beurzen mee aan dit ‘beursfeestje’. Zo moest de Russell 2000 index afgelopen vrijdag in het rood de handelsdag afsluiten. Deze Amerikaanse beurs bestaat uit 2.000 Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, zijn de voorgaande keren in beeld gebracht waarbij de Nasdaq 100 index tijdens een handelsdag met meer dan 1,5% in waarde wist te stijgen, terwijl de Russell 2000 index tijdens diezelfde handelsdag geconfronteerd werd met een daling van minstens 1%. Slechts drie keer eerder was er sprake van een dergelijke combinatie. Tijdens 2 van de 3 keren werden de beurzen niet veel later geconfronteerd met een beurscrash. En met name de Nasdaq 100 index werd toen hard afgestraft.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)