Eén op de vijf small en midcap aandelen op de Amerikaanse beurzen noteren nog altijd 30 procent onder hun niveau van vóór de coronacrisis. En dat terwijl de rest van de aandelen zo goed als hersteld is of zelfs hoger noteert. Met andere woorden, 20 procent van de small en midcap aandelen loopt achter op de feiten. Mochten deze aandelen ook nog gaan herstellen, dan kan men snel en gemakkelijk geld verdienen op de beurzen.

Gemakkelijk geld verdienen op de Amerikaanse aandelenmarkten? Het is mogelijk volgens JPMorgan strateeg Eduardo Lecubarri. Het is namelijk zo dat 20 procent van de small en midcap aandelen nog altijd 30 procent lager noteert dan 5 maanden geleden, toen er nog geen crisis was. De rest van de aandelen is ondertussen hersteld en haalde mooie rendementen.

Zijn opmerkingen kwamen er nadat is gebleken dat de wereldeconomie zijn herstel voortzette in de maand juli. Dat kan haast niet anders vermits de belangrijkste centrale banken en overheden massaal financiële maatregelen aan het nemen zijn die de economieën ondersteunen.

For every dollar that today is managed actively in the world, there is 80 cents managed passively with no regards for fundamentals. So the gap between fundamentals and valuations is actually pretty wide.

Small en midcap

De meeste grote aandelenindices zijn nu minder dan 10 procent verwijderd van de niveaus van vóór de historische marktdaling in maart. Maar het herstel was ongelijk op sectorniveau, met enkele cyclische sectoren die een diepere slag moesten verwerken dan andere.

Het ‘small en midcap’-team van JPMorgan gaat geld investeren in aandelen die nog niet hersteld zijn van de zware klap. Aandelen van bedrijven die een goede bedrijfsbalans hebben, komen in aanmerking voor de strategie. Ze zijn ervan overtuigd dat ook deze aandelen op termijn zullen herstellen naar hun normaal niveau, gemakkelijk geld verdienen dus.

Bronnen: CNBC

Foto: Pexels

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>