Al jaren is er sprake van handelsspanningen tussen de VS en China. Vorig jaar leek door het handelsakkoord echter vrede bereikt te zijn. Maar, het coronavirus wist roet in het eten te gooien. Trump wijst al maanden met een beschuldigende vinger richting Peking en daardoor zijn de handelsspanningen opnieuw opgelaaid. De vraag is alleen of Trump wel in staat is om de opmars van Chinese bedrijven te doen keren.

In de VS wordt er al jaren gekeken naar de zogenoemde ‘Fortune 500’. Dit is een ranglijst van bedrijven die gevestigd zijn in de VS. Deze ranglijst kijkt naar de omzet van een bepaald bedrijf. De lijst wordt jaarlijks opgesteld en gepubliceerd door het tijdschrift Fortune. Opvallend genoeg is de VS niet meer het belangrijkste land in dit prestigieuze lijstje van 500.

Trump lijkt machteloos te staan tegenover de Chinese opmars

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Merrill Lynch, is te zien dat China op dit moment de Verniste Staten voorbij gaat als het gaat om het totaal aantal bedrijven dat een plekje heeft binnen de Fortune 500 lijst. Dit jaar staan er namelijk 124 Chinese bedrijven in de top 500, terwijl nog maar 121 Amerikaanse bedrijven beschikken over een notering. Nog nooit eerder wist een ander land de VS te passeren in deze prestigieuze lijst.

Al sinds de eeuwwisseling zijn Chinese bedrijven sterk in opkomst. En gezien de trend lijkt Trump daar weinig verandering in te kunnen aanbrengen.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!