Medici waarschuwen al maanden voor het mogelijke scenario van een tweede coronagolf. In Europa wordt er inmiddels gevreesd dat we aan het begin van die tweede golf zitten. Tijdens de afgelopen dagen zijn het aantal besmettingen drastisch gestegen. En dat kan ook effect gaan hebben op de financiële markten.

Tijdens de afgelopen paar weken verschenen er zorgwekkende coronacijfers uit Frankrijk, Duitsland en Spanje. Met name Spanje zit opnieuw in de hoek waar de klappen vallen. Diverse Europese landen hebben inmiddels het reisadvies voor Spanje aangescherpt. Daarbij dient overigens vermeld te worden dat Italië vooralsnog opvallend goed weet te presteren.

Tweede coronagolf kan grote invloed hebben op de beurskoersen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bianco Research, is te zien dat het aantal besmettingen in Duitsland, Frankrijk en Spanje weer fors in de lift zitten. Voorlopig maken de beleidsmakers zich echter nog geen grote zorgen. De meeste besmette mensen hebben immers lichte klachten en belanden derhalve niet op de intensive care. Het grote probleem in maart en april was dat de ziekenhuizen de stroom aan coronapatiënten niet aankonden.

Toch mogen beleggers dit als een serieus waarschuwingsteken zien. Medici waarschuwen immers dat de herfst en de winter nog moeten komen. En de tweede golf is beduidend eerder gestart dan aanvankelijk verwacht werd. Mochten er opnieuw lockdowns ingevoerd worden, dan zal dat opnieuw leiden tot grote economische schade. En dat zal zonder twijfel effect gaan hebben op de beurskoersen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)