De meeste beleggers zijn vandaag de dag geïnteresseerd in de zogenoemde ‘groeiaandelen’. Tijdens de afgelopen jaren wisten deze aandelen een fantastische beursprestatie af te leveren. En deze ‘outperformance’ ging ten koste van de waarde-aandelen. Mogelijk gaat die trend binnenkort veranderen.

Simpel gezegd kunnen we aandelen onderverdelen in twee categorieën: waarde-aandelen en groeiaandelen. Over het algemeen worden groeiaandelen geconfronteerd met hoge waarderingen. Dat is ook niet vreemd, want beleggers verwachten dat deze beursgenoteerde bedrijven in de toekomst veel winst zullen gaan maken. En daarom zijn beleggers bereid om nu meer geld neer te leggen voor een dergelijk groeiaandeel.

Waarde-aandelen zijn over het algemeen aandelen van beursgenoteerde bedrijven die te maken hebben met een relatief lage waardering. Dit zijn over het algemeen stabiele bedrijven die beleggers trakteren met vaak een royaal dividend. Deze aandelen zou je moeiteloos voor jaren in de portefeuille kunnen stoppen.

Is dit hét moment om te switchen naar waarde-aandelen?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, is te zien dat groeiaandelen tijdens de afgelopen jaren een beduidend betere beursprestatie wisten af te leveren dan waarde-aandelen. En ook dit jaar is daar sprake van. Als gevolg van deze trend is de correlatie tussen beide groepen aandelen gedaald naar het laagste niveau sinds het jaar 2000. En in dat jaar vond er een historische trenddraai plaats. De jaren daarna moesten de groeiaandelen een pas op de plaats maken. En ook toen zagen maar weinig analisten dat aankomen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.