Positief en hoopgevend nieuws, de Londense zakenbank HSBC beweert dat de wereldeconomie dit kwartaal een tweede herstelfase ingaat. De analisten en economen van HSBC zeggen dat de herstelperiode vlakker zal zijn. Met andere woorden, we moeten ons instellen op een trager maar duurzamer herstel. De economische capaciteit zal de komende 12 maanden toenemen naar 90 tot 95 procent van het pre-corona niveau.

Volgens zakenbank HSBC gaat de wereldeconomie een tweede herstelfase in waarbij er sprake is van een ‘great rebalancing’. Strateeg Jospeh Little verwacht dat deze fase tijdens het vierde kwartaal zal starten waarbij de economie traag en gestaag zal herstellen naar een capaciteit van 90 tot 95 procent de komende 12 maanden. Hij benadrukt echter dat beleggers niet moeten hopen op een scherp herstel, dat is namelijk al achter de rug.

Meanwhile, Covid-19 is still with us, unemployment rates are abnormally high, and savings ratios are elevated. All of these factors tell us that we face a prolonged phase of low output ahead.

Volgens Little gaan de markten zich moeten aanpassen aan dit trage herstel. Beleggers en investeerders moeten realistisch blijven, daarmee bedoelt hij dat ze niet moeten verwachten dezelfde rendementen te halen op de aandelenmarkten dan pre-corona.

Going forward, investors need to be realistic about the investment returns that are achievable from here

Centrale banken

Het grootste risico op de financiële markten zal komen van de centrale banken en hun monetair beleid. We zitten momenteel aan historisch lage renteniveau’s en extreem veel stimulus in een poging om de economieën te ondersteunen en nieuw leven in te blazen. Als men terugkeert naar normale rentes, kan een schokgolf de markten verontrusten.

Het zal van cruciaal belang zijn voor investeerders dat ze op zoek gaan naar alternatieve beleggingsklasses, zoals bijvoorbeeld goud en obligaties die gekoppeld zijn aan de inflatie. Ook aandelen van bedrijven die actief zijn in Azië en in de technologiesector blijven interessant volgens Little, echter zijn voorzichtigheid en grondige research sterk aan te raden.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxfuel

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>