Miljardair en hedge fund manager Paul Tudor Jones is zeer positief over de toekomst van bitcoin. Hij noemt het de beste bescherming tegen inflatie. Volgens Jones zit inflatie er in de komende jaren zeker aan te komen door de uitzonderlijke maatregelen van centrale banken wereldwijd.

Jones verwierf wereldwijde bekendheid nadat hij de beurscrash van 1987 had voorspeld en hiermee prachtige winsten had geboekt. Hij is ook voorzitter van de non-profit organisatie JUST Capital.

De miljardair is van mening dat de ongekende kwantitatieve versoepeling van de Federal Reserve de weg heeft vrijgemaakt voor één van de grootste comebacks van inflatie.

Dat was de eigenlijke reden waarom Jones weer geïnteresseerd raakte in bitcoin. Hij was op zoek naar een bescherming tegen inflatie en onderzocht daarom activa als goud en koper. Uiteindelijk kwam hij tot de conclusie dat bitcoin de beste optie is.

Paul Tudor Jones stelt:

De stijging van bitcoin heeft nog een lange weg te gaan.

Grote groeimogelijkheden

Bitcoin heeft zich volledig hersteld van de dieptepunten van de Covid-19 crisis in maart. Op donderdag noteerde de munt aan $12 900, het hoogste niveau sinds januari 2018.

De recente stijging had vooral te maken met het nieuws dat betaalbedrijf Paypal zijn gebruikers in staat zal stellen om cryptocurrencies te kopen, verkopen en op te slaan op haar netwerk. Hierdoor zullen miljoenen extra mensen de mogelijkheid hebben om cryptocurrencies te kopen.

Bitcoin heeft volgens Jones een enorme hoeveelheid intelligente mensen die in de munt geloven. Jones vergelijkt het investeren in bitcoin met investeren in het vroege stadium van grote technologiebedrijven.

Hij besluit:

Investeren in bitcoin is als investeren in het vroege stadium van Apple en Google.

Bron: CNBC

Foto: iStock