DBS Group, Singapore’s grootste bank, gaat zich serieus aan crypto wagen. De bank met een marktwaarde van ruim 50 miljard dollar zal een eigen crypto broker opzetten, opslag aanbieden voor klanten en security tokens (STOs) aanbieden. Zo vond mediaplatform The Block uit.

Lang stonden veel grote financiële spelers sceptisch tegenover cryptomunten. Maar na het uiteenspatten van de bubbel in 2017 waagden enkele grote namen zoals Fidelity zich aan cryptomunten. De laatste tijd lijkt het harder te gaan. Onlangs kondigde PayPal aan met crypto te gaan werken en kochten grote bedrijven als MicroStrategy en Square bitcoins.

DBS Digital Exchange

DBS zal nu allereerst een handelsplatform voor cryptomunten opzetten, genaamd DBS Digital Exchange. Hier is het mogelijk om bitcoins, bitcoin cash, ether en XRP te verhandelen tegen de Singapore dollar, Hong Kong dollar, Japanse yen en de Amerikaanse dollar.

Het platform staat onder het toezicht van de Monetaire Autoriteit in Singapore en zal voor zowel professionele als particuliere beleggers toegankelijk zijn.

Daarnaast zal DBS ook opslag en STOs aanbieden. Dat viel te lezen op een nu verwijderde webpagina. Mediaplatform The Block heeft de pagina nog kunnen bekijken. DBS schreef hier:

Digitale activa zullen een centrale rol spelen in de digitale economie van morgen. Met DBS Digital Exchange kunnen bedrijven en investeerders gebruik maken van het potentieel van private markten en digitale valuta.

Security Tokens

Kleine en middelgrote bedrijven zijn met de oplossing van DBS in staat zogenoemde Security Tokens uit te geven. Ook wel een STO genoemd. Deze tokens hebben in principe dezelfde functie als aandelen, alleen dan maken ze gebruik van de blockchaintechnologie.

Dat houdt in dat de tokens vele malen makkelijker uitgegeven kunnen worden. Zo wordt de administratieve rompslomp teruggebracht naar zo goed als nul. Hierdoor is het voor kleinere bedrijven ineens mogelijk om gebruik te maken van de private markten, wat nu slechts voor grote ondernemingen mogelijk is.

Bron: The Block

Foto: iStock, DBS