MicroStrategy kocht onlangs voor honderden miljoenen dollars bitcoins en dat lijkt de beste zet ooit te zijn van het bedrijf. Volgens onafhankelijk analist Kevin Rooke zit het beursgenoteerde techbedrijf op een winst van 100 miljoen dollar met de aangekochte bitcoins. De afgelopen 3,5 jaar verdiende het bedrijf in vergelijking ‘slechts’ 78 miljoen dollar.

MicroStrategy profiteert volop van de opmars van de Bitcoin. De digitale munt staat sinds de coronadip bijna 250 procent hoger. MicroStrategy kocht op 11 augustus voor 250 miljoen dollar bitcoins en een maand later nog eens voor 150 miljoen dollar.

De zet heeft het bedrijf in de afgelopen 2 maanden meer winst opgeleverd dan alle 3,5 voorgaande jaren. Zo meldt Rooke in een tweet:

MicroStrategy is pas het begin

De huidige situatie bij MicroStrategy is zeer goed voor de Bitcoin en daarmee ook crypto in het algemeen, stelt David Hoffman van Bankless. De analist meent dat er een grote kans is dat de actie van MicroStrategy voor een FOMO-gevoel gaat zorgen bij andere bedrijven.

FOMO betekent Fear Of Missing Out. Bedrijven zullen volgens Hoffman dus bang zijn om de boot te missen en dat kan er voor zorgen dat veel nieuwe grote bedrijven bitcoins zullen kopen.

Onlangs kocht Square, het techbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, nog voor 50 miljoen dollar bitcoins. Na de aankoop van Square staat de prijs per bitcoin alweer 25 procent hoger, terwijl de traditionele financiële markten onder druk staan.

Hofmann stelt dan ook dat, naast het FOMO-gevoel, een dergelijke strategie bedrijven over de streep zal halen om bitcoins te komen. Een bedrijf koopt voor een aanzienlijk bedrag bitcoins, dat komt in het nieuws, als gevolg stijgt de prijs en heeft men een snelle (papieren)winst.

Bron: Bitcoin.com, Bankless

Foto: iStock