Geografische spreiding is zeker niet onbelangrijk op vlak van beleggen. Maar het is de afgelopen jaren nog belangrijker geworden dan ervoor. Globaal gezien zouden investeerders slechts voor 5 procent in China zitten. Volgens Paul Colwell, adviseur bij Willis Towers Watson, moet dit minstens 20 procent zijn vermits er minder sprake is van ‘globalisering’ tegenwoordig.

Hoeveel procent van uw portefeuille is toegewezen aan Chinese aandelen? Vermoedelijk tussen de nul en vijf procent. Alleszins, dat beweert Paul Colwell. Het zijn voornamelijk Amerikaanse en Europese aandelen die populair zijn en dat zou moeten veranderen volgens hem. De reden hiervoor heeft te maken met de globalisering die de afgelopen jaren verminderd is door de ontkoppeling van de Amerikaanse en Chinese economie.

If you believe that the world is moving away from globalization, if you believe that the major economies in the world, particularly the U.S. and China will decouple from each other, then we believe there’s a strong case for allocation into China.

Zelfs de grote pensioenfondsen bezitten slechts 3 tot 5 procent Chinese aandelen en dat zou veel te weinig zijn. Colwell verwacht een ‘new world order’ na deze COVID-periode en raadt investeerders aan om hun Chinese posities te verhogen naar 20 procent.

For investors to properly position their portfolios for the post-Covid world ahead, in the new world order, they need to have more of their investment portfolios allocated into China. Geopolitical diversification is going to be a much more important portfolio … consideration in the years ahead.

Minder globalisering

Van globalisering is er steeds minder sprake. China is steeds vaker verwikkeld geraakt in handelsdiscussies, waarvan die met de Verenigde Staten de meest zwaarwichtige is. Echter zijn er ook onenigheden met Australië, Europa en India. Deze handelsspanningen zorgen ervoor dat de internationale handel op een lager niveau zit dan enkele jaren geleden.

En vermits de Chinese economie bijzonder sterk aan het herstellen is van de coronapandemie, lijkt het volgens Colwell geen slecht idee te zijn om de posities in Chinese bedrijven te vergroten. Kwestie van te kunnen profiteren van het Chinese economische herstel en beursrisico’s te verminderen door middel van geografische spreiding.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixy

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER