(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

Dinsdag tikte de S&P500 nog een nieuw record aan, dankzij hernieuwde hoop op een Amerikaans steunpakket en de start in het Verenigd Koninkrijk met het vaccineren tegen corona. 

Marktanalist Richard Hunter van Interactive Investor meent dat de verwachtingen daarom stijgen dat er een vlotte oplossing komt voor de problemen die de coronapandemie heeft veroorzaakt.
 
De Amerikaanse regering onder leiding van Donald Trump heeft de Democraten een voorstel gedaan voor een steunpakket van 916 miljard dollar in de zoveelste poging om tot een deal te komen. Het voorstel, dat dinsdagavond werd gepresenteerd door minister van Financiën, Steven Mnuchin, kwam kort nadat de Democraten een voorstel van meerderheidsleider in de Senaat, Mitch McConnell, afkeurden waarin onder meer lokale overheden en hardgetroffen staten worden uitgesloten van steun.

Ook zou het Witte Huis er bij de Republikeinen op aandringen een nieuwe ronde helikoptergeld van 600 dollar per persoon in het steunpakket op te nemen, zo lieten bronnen aan The Wall Street Journal weten.

“Het lijkt erop dat we dichter bij een akkoord komen”, aldus strateeg Hugh Gimber van JPMorgan Asset Management. Nu de presidentsverkiezingen afgelopen zijn, denkt Gimber ook dat er makkelijker een akkoord zal worden gesloten. 

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 0,2 procent tot 45,71 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,2 procent duurder werd op 48,94 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,2111. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2129 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2110 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Roche is een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna in de strijd tegen corona. Het vaccin van Moderna stimuleert de vorming van SARS-CoV-2-antilichamen en beide bedrijven gaan nu de zogeheten Elecsys test van Roche combineren met het vaccin van Moderna.

DoorDash krijgt vandaag een eerste beursnotering in New York. Het aandeel van de maaltijdbezorger wordt voor 102,00 dollar naar de markt gebracht. Dit is boven de verwachte prijsvork van 90 tot 95 dollar per aandeel.

Slotstanden

De S&P500 index steeg dinsdag 0,3 procent tot 3.702 punten, technologiebeurs Nasdaq klom 0,5 procent naar 12.583 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent hoger op 30.174 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.