Larry Fink, CEO van BlackRock dat de grootste vermogensbeheerder ter wereld is, vertelde aan CNBC dat de beurzen nog steeds beschikken over een aanzienlijk opwaarts potentieel. Fink waarschuwde echter wel dat de rally in 2021 misschien niet zo sterk zal zijn als deze van in de tweede helft van 2020.

De S&P 500 steeg in de periode van 1 juli tot 31 december met meer dan 20%. De aandelenmarkten herstelden zich ongelooflijk snel na de crash die veroorzaakt werd door de Covid-19 pandemie.

Een belangrijke factor die kan zorgen voor een verdere stijging is volgens Fink het feit dat beleggers nog steeds veel geld aan de zijlijn laten staan. Fink verwacht een sterke stijging wanneer al dit geld uiteindelijk aan het werk gezet wordt.

Fink stelt:

Beleggers zijn wereldwijd nog steeds under-invested.

Lage rente

De aanhoudende lage rente – en de waarschijnlijkheid dat er nog een tijdje een accomoderend monetair beleid zal worden gevoerd – zal er volgens Fink voor zorgen dat beleggers naar de aandelenmarkt gedreven worden.

Fink verwacht dat de tweede helft van 2021 positiever zal zijn voor de aandelenmarkten dan de eerste helft. In het najaar zou een groot deel van de bevolking reeds gevaccineerd moeten zijn, waardoor de economische activiteit volledig kan worden hervat.

De CEO benadrukt dat dit een zeer belangrijke en krachtige component is voor de toekomstige groei.

Bron: CNBC

Foto: iStock