Jack Ma, de ‘omstreden’ CEO van Alibaba, is terug van weggeweest. Ma verdween van het toneel eind vorig jaar nadat hij kritiek gaf op de aanpak van de Chinese overheid. De geruchtenmolen draaide op volle toeren over de ‘whereabouts’ van de invloedrijke Alibaba-topman. Na lange tijd is er een teken van leven. Hij verscheen in een videoboodschap gericht aan leerkrachten op het platteland als onderdeel van één van de initiatieven van zijn liefdadigheidsinstelling. Het aandeel van Alibaba schoot met 8,93 procent omhoog.

Hij leeft! Miljardair en CEO van Alibaba Jack Ma verdween enkele weken geleden nadat hij kritiek had op de aanpak van de Chinese overheid. Sindsdien was er geen enkel spoor meer van Ma. Men bedacht verschillende scenario’s over wat hem was overkomen. De fijne details zijn voorlopig nog onbekend, maar hij is in ieder geval gezond en wel.

 

In een video, die op Chinese sociale media werd gepost, richtte Ma zich tot leerkrachten op het platteland als onderdeel van één van de initiatieven van zijn liefdadigheidsinstelling. Tijdens het jaarlijkse evenement, dat meestal wordt gehouden in de badplaats Sanya, viert de Jack Ma Foundation de prestaties van de leraren die op hun beurt financiële steun krijgen. Een woordvoerder van de Jack Ma Foundation zei het volgende:

Jack Ma participated in the online ceremony of the annual Rural Teacher Initiative event on January 20.

30 miljard dollar

De verschijning van Jack Ma haalt in ieder geval twijfel weg bij beleggers en investeerders. Het aandeel van Alibaba maakte op de beurs van Hong Kong bijna een sprong van 9 procent. Met andere woorden, de verschijning van Jack Ma in een korte video deed zijn bedrijf met 30 miljard dollar in waarde stijgen.

De grote reden voor zijn verdwijning heeft wellicht te maken met Ma zijn kritiek op de Chinese financiële regulatoren omtrent de IPO van Ant Group. De Chinese autoriteiten zijn al een tijdje Alibaba en Ant Group in het oog aan het houden. In december werd er zelfs een onderzoek geopend om de monopolistische praktijken van Alibaba in kaart te brengen.

Bronnen: CNBC

Foto: FWE – Wikimedia/Flickr – CC BY 2.0

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger