Tijdens de coronacrash had een groot deel van de beleggers behoefte aan een ‘veilige haven’. Die veilige haven werd met name gevonden binnen de goudsector. De goudprijs fungeert immers al decennialang als een veilige haven. Opvallend genoeg werd er ook gekozen voor de Bitcoin. En tot op de dag van vandaag is die trend intact.

De Bitcoin wist net als de meeste indices tijdens maart 2020 een stevige bodem neer te zetten. Vanaf dat punt gerekend is de prijs van de digitale munt exponentieel in waarde gestegen. Op dit moment noteert de cryptomunt rond de grens van $ 50.000. Een prijs die niemand een jaar geleden zag aankomen.

Beleggers geloven dat de goudsector haar beste tijd gehad heeft

De ‘Bitcoin Believers’ investeren onder andere in de digitale munt omdat ze verwachten dat dit dé valutamunt van de toekomst zal gaan worden. Het vallen van ons monetaire systeem kan de plaats vrijmaken voor de Bitcoin. En vanuit die gedachte bezien zou je dus kunnen stellen dat de cryptomarkt voor die beleggers ook fungeert als een ‘veilige haven’.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van J.P. Morgan, is te zien dat er nog steeds sprake is van een kapitaalinstroom richting de cryptomarkt. De rally van de afgelopen maanden heeft deze trend in een hogere versnelling gebracht. Tegelijkertijd is er juist binnen de goudmarkt sprake van een kapitaaluitstroom. Steeds meer beleggers gaan er van uit dat de goudsector haar beste tijd alweer achter de rug heeft liggen.

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven