Al een jaar lang weten de wereldwijde beurzen goede zaken te doen. Toch zijn de verschillen tussen de diverse sectoren groot. Zo zijn er ook nog genoeg sectoren op te noemen die zijn achtergebleven in de feestvreugde. En een van die sectoren is de utilitysector.

Als we het over de utilitysector hebben, dan gaat het om de bedrijven die zich bezig houden met de industrie van de basisvoorzieningen die nodig zijn om de productie mogelijk te maken. In dit geval is bijvoorbeeld te denken aan de energievoorziening en de watervoorziening. Door de coronacrisis is deze sector op de beursvloer duidelijk achtergebleven in de feestvreugde.

Moeten beleggers investeren in de utilitysector?

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research is de kans aanwezig dat de utilitysector tijdens de komende maanden weet te outperformen op Wall Street. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat er al 13 jaar lang sprake is van een dalende trend als het gaat om de utilitysector afgezet tegenover de S&P 500 index. Met andere woorden heeft de utilitysector tijdens de afgelopen 13 jaar weten te underperformen ten opzichte van de Amerikaanse beurs.

Maar, binnen die dalende trend zijn er ook zeker lichtpuntjes te vermelden. Zo wist de utilitysector in het verleden telkens overtuigend te presteren nadat de onderkant van het trendkanaal bereikt werd. Tijdens de afgelopen 13 jaar is dat slechts drie keer eerder gebeurd en dat wist telkens te leiden tot een overtuigende prijsrally.

Gezien de grafiek lijkt dat scenario nu opnieuw van toepassing te zijn.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis