De techsector is al jaren de favoriete sector van beleggers. Dat is ook niet verwonderlijk, want tijdens de voorbijgaande jaren wist deze sector exponentieel in waarde te stijgen. Tijdens de afgelopen weken is het enthousiasme rondom de techsector wat gaan liggen. Mogelijk biedt dit een unieke kans om alsnog aandelen uit deze sector aan de portefeuille toe te voegen.

Door de stijgende rente hebben diverse beleggers afstand genomen van de techsector. Het verleden leert ons namelijk dat techaandelen het vaak moeilijk hebben indien er sprake is van een te hoge rente. De hogere rentestanden drukken immers zwaar op het bedrijfsresultaat van de meeste techbedrijven.

Techsector beschikt nog over voldoende groeipotentieel

Beleggers moeten echter niet vergeten dat een groot aantal techbedrijven nog over voldoende groeipotentieel beschikt. Tevens is de kans aanwezig dat de rentestand binnenkort haar top bereikt. Daarnaast vertoont de techbeurs nog steeds sterke overeenkomsten met de beursjaren 1998 tot en met 2000.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van yardeni.com, is het verband tussen de koersbeweging van de Nasdaq index tijdens de periode 1998-2000 en die van 2020-2021 in beeld gebracht. Vooralsnog zijn er grote gelijkenissen te maken met de jaren 1998 en 1999. En mochten deze verbanden ook in de nabije toekomst standhouden, dan staat de techbeurs aan de vooravond van een imposante beursrally. In dat geval zou de Nasdaq index zelfs nog in waarde kunnen verdubbelen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar