Gisteren keerde de paniek op de beursvloer terug. Bijna alle financiële producten werden geconfronteerd met een koersval. Met name de cryptomunten vielen in negatieve zin op. Ook de techaandelen hadden het opnieuw lastig. Toch kan er binnenkort een krachtig herstel binnen de techsector gaan optreden.

Tot voor kort waren techaandelen de favoriete aandelen van beleggers. Deze favoriete rol is tijdens de afgelopen jaren verdiend in verband met de buitengewone rendementen die er gerealiseerd werden. Inmiddels vallen de rendementen al enkele weken tegen en dat is ook terug te zien in het sentiment rondom de techsector.

Techaandelen kunnen een inhaalrace bewerkstelligen

Volgens de bekende Hulbert Newsletter Sentiment Index is er tijdens de afgelopen 10 handelsdagen sprake geweest van een recorddraai in het sentiment rondom techaandelen. Zo wist het sentiment onder de lezers in 10 handelsdagen te dalen van +83,6% naar -10,7%. Een dergelijke trenddraai in het sentiment rondom techaandelen is sinds het jaar 2000 slechts 18 keer eerder voorgekomen. En het huidige pessimisme kan in dit geval juist goed nieuws betekenen, want tijdens de voorgaande 18 keren noteerde de Nasdaq 100 index een maand later gemiddeld 5,3% hoger.

Uiteraard hoeft het verleden zich niet te gaan herhalen, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat het pessimisme rondom techaandelen mogelijk te ver is doorgeslagen. En in dat geval zouden beleggers wel kunnen profiteren van een inhaalrace.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.