Tijdens de afgelopen dagen moest de Bitcoin behoorlijk veel terrein inleveren. Gisteren werd zelfs voor het eerst sinds januari de grens van $ 30.000 bereikt. Deze sell-off wist uiteraard tot de nodige paniek op de cryptomarkt te leiden. Een belangrijke grafiek laat echter zien dat er geen reden voor paniek is.

Gisteren werd de koers van de Bitcoin en de andere cryptomunten geconfronteerd met een dalende beweging. Deze daling werd veroorzaakt door de Chinese overheid. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de Chinese regering het lastiger maken om in crypto’s te beleggen. Tevens deelde de Chinese overheid een waarschuwing uit waarin vermeld werd dat beleggers goed moeten beseffen dat cryptomunten geen onderliggende waarde kennen en dat beleggen daarin dus zeer risicovol is.

Deze grafiek voorspelt een stijging naar $ 200.000

Vanaf de top gerekend heeft de Bitcoin al 50% aan waarde verloren. Toch hoeft deze dalende beweging niet te betekenen dat de Bull Market voorbij is. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Global Macro Investor, is immers te zien dat de koersbeweging bij de Bitcoin van de afgelopen jaren sterke overeenkomsten vertoont met de koersbeweging van de periode 2010-2013.

Mocht het verband met de jaren 2010-2013 intact blijven, dan kan een stevige bodem nabij zijn. Mogelijk is die bodem zelfs al gezet rond de $ 30.000. Deze grafiek voorspelt in dat geval dat de Bitcoin binnen enkele maanden boven de grens van $ 200.000 kan komen. En dat kunnen maar weinig beleggers zich op dit moment voorstellen.

3 Crypto Kooptips van Slim Beleggen

Ontdek de 3 Crypto Kooptips van Slim Beleggen die de grootste rendementen kunnen opleveren in 2021. Vraag hier uw GRATIS GIDS aan …