De goudprijs wist na het uitbreken van de coronacrisis bijzonder goede zaken te doen. In enkele maanden tijd wist het gele edelmetaal met tientallen procenten in waarde te stijgen. Er werd zelfs een nieuwe recordkoers op de borden getoverd en dat was sinds het jaar 2011 niet meer voorgekomen. Het huidige plaatje ziet er compleet anders uit, maar juist dat biedt grote kansen.

Rond de zomer van 2020 wist de goudprijs een stevige top neer te zetten. Vanaf dat punt gerekend heeft het gele edelmetaal het nodige terrein moeten inleveren. Beleggers lijken op dit moment weinig behoefte te hebben aan een veilige haven, omdat de aandelenmarkten steeds verder in waarde weten te stijgen.

Inflatie voorspelt een goudprijsstijging

Als je een blik werpt op de huidige situatie bij de Amerikaanse inflatie, dan kom je al vrij snel tot de conclusie dat goud op dit moment ondergewaardeerd is. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, te zien dat de goudprijs normaliter een sterke correlatie vertoont met de Amerikaanse inflatie. En dat is ook niet verwonderlijk, want goud wordt niet voor niets bestempeld als een ‘veilige haven’ die bescherming tegen inflatie biedt.

Op de grafiek is echter ook te zien dat de goudprijs tijdens de afgelopen maanden duidelijk is achtergebleven op de Amerikaanse inflatiestand. En vanuit het verleden kunnen we concluderen dat een dergelijk ‘gat’ vaak niet erg lang weet stand te houden. Aanvankelijk liep de goudprijs juist vooruit op de inflatiecijfers, maar inmiddels is er sprake van een onderwaardering.

GOUD: Het Beste Alternatief!

Zelfs ervaren beleggers kunnen vandaag door het bos de bomen niet meer zien. Er zijn de valutaoorlogen, negatieve rentevoeten, politieke instabiliteit, … Daarom hebben wij de ULTIEME Goudgids samen gesteld. Download hier GRATIS >>