De aandelenmarkten in Hong Kong zijn ondergewaardeerd, maar conservatieve beleggers blijven misschien best nog eventjes aan de zijlijn staan alvorens hun geld te activeren. Er zijn momenteel nog wat onzekerheden die komen overwaaien vanuit China, zoals de ‘crackdown’ op de technologiesector en de twijfels omtrent China Evergrande Group.

Beleggers en investeerders die niet vies zijn van wat risico, kunnen zich wenden tot de aandelenmarkten in Hong Kong. Volgens Kenny Wen, analist bij Everbright Sun Hung Kai, zijn aandelen in Hong Kong ondergewaardeerd en vallen er dus koopjes te doen. Hij waarschuwt echter dat er nog altijd onzekerheden en twijfels zijn en dat conservatieve beleggers en investeerders beter even de kat uit de boom kijken alvorens de stap te zetten.

If you are relatively conservative, I would say you can take a wait-and-see approach, especially if you’re already holding 40%, 50% stocks. The market, driven by sentiment surrounding issues such as debt-ridden developer China Evergrande Group, is still highly uncertain.

De Hang Seng index noteert momenteel 23 procent lager dan zijn hoogtepunt van de maand februari, tijdens het derde kwartaal alleen al ging de index 15 procent lager. Wen raadt agressieve beleggers en investeerders aan om stilaan posities in te nemen in Hongkongse aandelen en de koopkansen te benutten nu deze er nog zijn ondanks de aanwezige risico’s.

Technologiesector

De Chinese ‘crackdown’ op hun eigen technologiesector en de schuldencrisis van Evergrande Group spelen uiteraard op de Aziatische beurzen, dat geldt natuurlijk ook voor Hong Kong. Beleggers, en vooral grote institutionele investeerders, houden zeker rekening met deze factoren. Wen verwacht dat aandelen van technologiebedrijven zeer volatiel zullen blijven de komende maanden, zijn advies is dan ook om voorzichtig te handelen in deze aandelen.

Ook de 10-jaarsrente in de Verenigde Staten is een factor waar beleggers volgens hem rekening mee houden. De rente is onlangs gestegen naar 1,5 procent en hoger, dit zou de Federal Reserve in actie kunnen doen schieten en kan een grote impact hebben op tecnologiebedrijven omdat de cashflow van deze bedrijven vermindert als de interestvoeten stijgen.

Bronnen: Eustance Huang – CNBC

Foto: Steven Yu – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>