De techbeleggers onder ons zullen vast wel de Ark Innovation ETF kennen. Deze ETF wordt beheerd door Ark Invest oprichter en CEO Cathie Wood. Tijdens de afgelopen jaren wist de koers van deze ETF flink in waarde te stijgen en dit was met name te danken aan de fantastische prestatie van het aandeel Tesla. De elektrische autofabrikant is namelijk de grootste positie die Cathie Wood in haar ETF-mandje heeft zitten. Het is alleen nog maar de vraag of dit aandeel voldoende is om een complete koersineenstorting te voorkomen.

In augustus werd duidelijk dat Michael Burry, een van de meest bekende shorters ter wereld, zijn shortpositie tegen Tesla had verhoogd en ondertussen ook speculeerde op een koersineenstorting van de Ark Innovation ETF. Volgens Burry zullen de beloften van Cathie Wood nooit uitkomen. Zij is er van overtuigd dat haar ARKK een ongeziene groei binnen opkomende technologische sectoren zal generen, maar Burry denkt daar dus anders over.

Is dit een herhaling van de internetzeepbel?

Inmiddels is de ETF van Cathie Wood al met meer dan 40% in waarde gedaald ten opzichte van de recordkoers die in februari op de borden werd getoverd. Overigens werd deze koersdaling niet veroorzaakt door Tesla, want de elektrische autofabrikant wist op Wall Street tijdens de afgelopen maanden juist enorm goede zaken te doen. Het zijn de andere aandelen in het ETF-mandje die op dit moment voor dit verlies weten te zorgen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat ARKK ondertussen een sterke correlatie vertoont met de Nasdaq 100 index tijdens de late jaren ’90. Op deze grafiek is de uiteen spatting van de internetzeepbel in beeld gebracht en vooralsnog toont de koersbeweging bij ARKK hier sterke gelijkenissen mee. Krijgt Burry dan toch gelijk?

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis