Als er op de beursvloer wordt gesproken over commodities, wordt er door een deel van de beleggers snel weggekeken. Zij zijn van mening dat de commoditysector tot de ‘oude economie’ behoort en daardoor niet beschikt over voldoende potentieel. Deze groep beleggers geeft met name de voorkeur aan de techsector. Dit sentiment doet denken aan het jaar 2000.

Tijdens de afgelopen maanden heeft de commoditysector vriend en vijand verrast. Door de oplopende grondstofprijzen wist deze sector namelijk bijzonder goede zaken te doen. Toch is bij de meeste bedrijven de koersschade van de afgelopen jaren nog niet goed gemaakt en dat is ook niet verwonderlijk gezien het feit dat de sector jarenlang werd geconfronteerd met een Bear Market. Die Bear Market lijkt nu definitief achter de rug te liggen.

Moeten beleggers de techsector inruilen voor de commoditysector?

Volgens de analisten van Marathon Resource Advisors kan dit het geschikte moment zijn om de techsector in te ruilen voor de commoditysector. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de techsector tijdens de voorbijgaande jaren een beduidend betere prestatie wist af te leveren dan de commoditysector. Dit heeft ook geresulteerd in een grotere vertegenwoordiging van techaandelen binnen de S&P 500 index.

Op de grafiek is ook te zien dat de huidige situatie doet denken aan het jaar 2000. Destijds werden namelijk vergelijkbare ratio’s bereikt en toen liep het niet zo rooskleurig af voor de techsector. Tijdens het decennium dat volgde wist de commoditysector namelijk beduidend beter te presteren dan de techsector. Wat dat betreft moeten beleggers dus niet te snel concluderen over de ‘oude economie’.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>