Het vlaggenschip van Cathie Wood, de Ark Innovation ETF, is het afgelopen jaar met 42% gedaald. Wood maakt zich echter geen zorgen en verzekert haar investeerders dat de beleggingen uiteindelijke goed zullen uitdraaien.

Als we kijken naar de grootste holdings in Ark Innovation is nummer 1 Tesla het afgelopen jaar dan wel met  25% gestegen. Nummer 2 Zoom is echter met meer dan 50% gedaald. Nummer 3 Teledoc Health en nummer 4 Roku noteren respectievelijk aan een verlies van 65% en 57%.

Sinds de rotatie van groei naar value bijna een jaar geleden begon, heeft het fonds te maken met stevige verliezen. Volgens Wood is er echter geen reden tot paniek maar is de markt op dit moment gewoon irrationeel.

Comeback

De aandelen hebben fors geleden onder de bezorgdheid over de enorm hoge waarderingen en de stijgende rentevoeten. Hierdoor worden de toekomstige winststromen van groeibedrijven minder waardevol in vergelijking met beleggingen als schatkistcertificaten.

Wood benadrukt dat de beleggingen uiteindelijk een comeback zullen maken en dat alles goed zal komen. Volgens Wood zouden de bekendmakingen van de resultaten over het eerste kwartaal van 2022 mogelijk soelaas kunnen bieden.

Bron: The Street
Foto: iStock