Warren Buffett behoort opnieuw tot de 5 rijkste mensen ter wereld. Het fortuin van $117 miljard van de legendarische investeerder plaatst hem volgens de Bloomberg Billionaires Index alleen achter Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault en Bill Gates.

In tegenstelling tot de andere leden van de top 5, die dit jaar allemaal geld hebben verloren, is het fortuin van Buffett in 2022 met $7,8 miljard gegroeid. Ter vergelijking: Musk verloor in 2022 reeds $62 miljard, terwijl Gates een relatief bescheiden $12,5 miljard heeft verloren.

Interessant genoeg was het eerder het verlies van vermogen van anderen dan de stijging van zijn eigen nettowaarde dat Buffett terug naar de vijfde plaats katapulteerde. Mark Zuckerberg, die in januari nog een vermogen van $120 miljard had, heeft zijn fortuin met $54 miljard zien kelderen doordat het aandeel van Facebook een forse klap kreeg.

Diversificatie

De aandelen van Berkshire Hathaway van Buffett zijn dit jaar tot nu toe met 7% gestegen. Dit komt vooral door het geloof van Buffett in diversificatie. Hoewel 44% van de portefeuille van Berkshire uit Apple bestaat, is de portefeuille breed gediversifieerd waardoor het bedrijf de sell off van technologieaandelen goed heeft kunnen doorstaan.

Buffett raadt beleggers al lang aan hun geld in indexfondsen te steken waardoor ze automatisch goed gediversifieerd zijn. De S&P 500 bijvoorbeeld bevat grote bedrijven als Apple, Coca-Cola en Google. In 2017 vertelde Buffett aan CNBC dat mensen die hun pensioen willen veiligstellen, gediversifieerde indexfondsen normaal gezien de beste oplossing zijn.

Bron: CNBC
Foto: iStock