De meeste beurzen wisten tijdens de afgelopen jaren stevig in waarde te stijgen. Toch zijn er grote verschillen op de beursvloer waarneembaar. Dit is helemaal zichtbaar op het moment dat je het hoogtepunt uit het jaar 2007 als startpunt neemt. En dat besef moet er voor zorgen dat beleggers zich meer zullen gaan focussen op het selecteren van de juiste aandelen. Alleen op dat moment kan er namelijk op de lange termijn een behoorlijk rendement gerealiseerd worden.

Tijdens de afgelopen jaren zijn de beurzen meermaals geconfronteerd met een serieuze beursdaling. Zo was er aan het begin van het jaar 2020 nog sprake van de coronacrash. Ook tijdens de afgelopen handelsweken was de paniek op de beursvloer goed voelbaar. En voor sommige beurzen kwam deze beursdaling niet op een gunstig moment. Er zijn immers nog steeds beurzen die in strijd zijn met de recordstand die in het jaar 2007 bereikt werd.

Deze index noteert op hetzelfde niveau als 15 jaar geleden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is het koersplaatje bij de MSCI ACWI Excluding US Index in beeld gebracht. Simpel gezegd is dit de World Index zonder Amerikaanse aandelen meegerekend. Op de grafiek is te zien dat deze index onlangs wist af te ketsen van het niveau dat in het jaar 2007 bereikt werd. Met andere woorden hebben de beleggers die in deze index hebben geïnvesteerd over de afgelopen 15 jaar amper rendement gemaakt.

Deze grafiek maakt duidelijk dat het op de lange termijn gemeten van cruciaal belang is om de juiste aandelen te selecteren. Een goede spreiding is daarin niet voldoende. Beleggers zullen ook de koplopers uit elke sector moeten selecteren. En voor diverse beleggers is dit geen gemakkelijke opgave.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis