Eindelijk nog eens een goede beursweek, de markten in de Verenigde Staten van Amerika hebben bijzonder goed gepresteerd de afgelopen 5 handelsdagen. Vooral hun prestatie van vrijdag heeft veel goed gemaakt. De S&P 500 wist 6,53 procent te stijgen, de Nasdaq 7 procent en de Dow Jones 5,35 procent, één van de betere beursweken.

Het mag ook al eens meezitten, de beurzen in de Verenigde Staten van Amerika hebben de afgelopen 5 handelsdagen sterk gepresteerd. In Europa was er pas een licht ‘herstel’ vanaf donderdag. Vooral vrijdag was zeer gunstig voor de aandelenmarkten in de USA, de S&P 500 steeg met 3,06 procent, de Dow Jones met 2,68 procent en de Nasdaq met 3,34 procent.

Deze eindsprint maakte de hele beursweek goed en zorgde voor aardig wat rendement op korte tijd. De S&P 500 sloot de handelsweek af aan 6,53 procent, de Dow Jones aan 5,35 procent en de Nasdaq aan 7 procent. En dat mocht ook vermits de week ervoor de slechtste beursweek was sinds 2020. Beleggers en investeerders hopen nu op een verder herstel.

Van korte duur?

Chris Senyek, econoom bij Wolfe Research, spreekt over een ‘bear market rally’. Hij verwacht dat het herstel zal verderzetten, maar dat dit slechts van korte duur zal zijn. De risico’s op een recessie zullen blijven toenemen en bedrijven gaan wellicht minder sterke kwartaalrapporten publiceren. Dit zal volgens hem zorgen voor een verdere daling op de markten.

We believe that bounce in U.S. equity markets over the past three trading days has been a bear market rally off deeply oversold conditions.

Het sentiment onder consumenten is gemengd, voorlopig geeft men nog geld uit aan zaken reizen en schoonheidsartikelen. Maar men verwacht dat dit, naarmate de inflatie stijgt, zal gaan afnemen. Terry Sandven, hoofdstrateeg bij Bank Wealth Management, denkt dat de stijgende energie- en voedselprijzen hier verandering in gaan brengen.

On balance, sentiment is mixed. Consumers are getting out and paying for ‘experiences,’ namely travel, leisure, beauty items, household essentials, etc. Elevated inflation, particularly higher food and energy costs, are among headwinds widely expected to crimp discretionary spending in the near-term.

Bronnen: Sarah Min & Jesse Pound – CNBC

Foto: ForextimeFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>