Een voorbode voor wat komen gaat deze week en een verderzetting van het positieve sentiment van vorige week? In China zijn de beurzen alleszins donkergroen gestart met de Hang Seng die 2,43 procent wist te stijgen. Vooral Chinese techaandelen vuurden de aandelenmarkten aan, BABA steeg met 3,95 procent en Meituan met 3,79 procent. 

Als de beurzen in de Verenigde Staten van Amerika en Europa dezelfde weg inslaan als die van China, dan wordt het een mooie start van de handelsweek. De Hongkongse Hang Seng wist namelijk 2,43 procent te stijgen, het tikte op een bepaald moment zelfs de 3 procent aan. De Hang Seng Tech index deed het nog beter met een stijging van 4 procent.

Het sentiment op de Chinese beurzen werd voornamelijk aangevuurd door de sterke technologieaandelen. Het aandeel van Alibaba wist 3,95 procent te stijgen, dat van Meituan met 3,79 procent. Ook de beurzen op het vasteland deden het relatief goed, de Shanghai Composite ging met 1,11 procent omhoog, de Shenzhen Component met 1,55 procent.

Sentiment

Elders in Azië surfden ze mee op de groene Chinese golf. De Japanse Nikkei 225 boekte 1,66 procent winst terwijl de Topix 1,19 procent de hoogte in ging. In Australië ging de S&P/ASX 200 met 2 procent omhoog. In Zuid-Korea ging het dan weer iets beter met een Kospi en de Kosdaq die respectievelijk 2,15 en 3,17 procent wisten te stijgen.

Later deze week zullen China en Japan hun Purchasing Managers’ Index-gegevens publiceren. Niet onbelangrijk vermits hieruit zal blijken of de economie aan het krimpen of groeien is. Kerry Craig, strateeg bij JPMorgan Asset Management waarschuwt echter dat de volatiliteit op de markten niet zal gaan liggen tot duidelijk is dat de inflatie aan het stabiliseren is.

Bronnen: Abigail Ng – CNBC

Foto: Mussi Katz – FlickrCC0 1.0

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!