Het sentiment op de aandelenmarkten lijkt te keren. De beursindexen kleuren nu al een tijdje opnieuw groen en het ziet er naar uit dat aandelen aan het herstellen zijn. Toch raadt Francois Savary, CIO bij Prime Partners, beleggers en investeerders aan om afzijdig te blijven en af te wachten. De situatie is namelijk nog altijd zeer volatiel en onvoorspelbaar.

Sinds midden juli is de situatie op de aandelenmarkten een pak beter dan de hele eerste jaarhelft. De S&P 500 noteert bijna 13 procent hoger op slechts enkele weken tijd, het geeft beleggers in ieder geval nieuwe moed om hun geld opnieuw in aandelen te steken.

Toch is dat niet zo een goed idee volgens CIO bij Prime Partners Francois Savary. Hij raadt beleggers en investeerders af om de rally op de beurzen na te jagen. Eén van de factoren die de rally ondersteunde, namelijk een sterke obligatiemarkt, lijkt opnieuw te verzwakken.

One of the key factors that supported the rally, which was a strong bond market during the month of July, has disappeared to a certain extent.

Recessie of groei

Daarenboven waren de kwartaalcijfers voor Q2 behoorlijk robuust, het is nog maar de vraag hoe bedrijven zullen presteren tijdens het derde kwartaal. Deze twee factoren zijn belangrijk om de huidige rally te ondersteunen. Naar verwachting zullen de resultaten voor Q3 minder robuust en sterk zijn dan die van Q2. Savary vindt het daarom geen goed idee om deel te nemen aan de rally op de aandelenmarkten en raadt beleggers aan om geduldig te zijn.

It’s interesting to have some cash to check because everything is possible in this kind of environment. We could have a recession, but you could also get a slow but satisfactory rate of growth in the coming 12 months.

Het kan volgens hem alle kanten op, van een recessie tot een gestage groeiperiode. Zolang er geen duidelijkheid is, is het verstandig om cash achter de hand te hebben. De markten houden rekening met een recessie, hoewel de economische cijfers niet echt wijzen op een nakende recessie. De situatie moet week per week en maand per maand bekeken worden, aldus Savary. Nu woensdag wordt het inflatierapport voor de maand juli gepubliceerd.

Bronnen: Jenni Reid – CNBC

Foto: Paul Brennan – Public Domain PicturesCC0 1.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>