CEO van Tesla Elon Musk heeft begin augustus 7,92 miljoen aandelen van het bedrijf verkocht ter waarde van 6,88 miljard dollar. Dat blijkt uit een serie van filings die werden gepubliceerd dinsdagnacht. Zijn transacties vonden plaatsen tussen 5 en 9 augustus, dagen na de aandeelhoudersvergadering in Texas op 4 augustus.

Elon Musk heeft zichzelf verrijkt door de verkoop van 7,92 miljoen Tesla-aandelen die hem 6,88 miljard dollar opbrachten. Dit had eigenlijk niemand verwacht vermits de Musk eerder dit jaar via Twitter dit liet weten: ‘no further TSLA sales planned after April 28‘.

In die week bleek dat hij aandelen had verkocht ter waarde van 8,4 miljard dollar. Toen zorgde dat voor een grote druk op het aandeel waardoor het enkele procenten naar beneden tuimelde. De reden van zijn verkoop is niet geweten, Maar men speculeert dat het iets te maken heeft met zijn ‘legale strijd’ met Twitter inzake de overname deal ter waarde van 44 mlijard dollar.

Twitter

Normaal gezien zou hij het social media bedrijf volledig overnemen maar omwille van zogezegde ‘desinformatie’ over botaccounts, zou hij de deal willen afblazen. Volgens Musk heeft Twitter hem niet voldoende informatie gegeven, Twitter beweert van wel en gaat niet akkoord met het afblazen van de deal. Beide partijen slepen elkaar voor de rechter.

Mocht Musk de ‘legale strijd’ winnen, en de deal met Twitter zonder problemen opblazen, dan bestaat de mogelijkheid dat hij opnieuw aandelen van Tesla koopt. Dat liet hij alvast weten nadat Tesla fans zich afvroegen of hij klaar is met de verkoop van aandelen.

Bronnen: Lora Kolodny – CNBC

Foto: Kārlis Dambrāns – FlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>