Opnieuw zijn Paramount Pictures en Skydance Media in gesprek over een mogelijke fusie. Een eerdere deal van een aantal weken terug was op het laatste moment gestrand. Het vernieuwde bod van Skydance bevatte een hoger aanbod om de deal rond te krijgen.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Paramount, dat bijna 10% hoger sprong na het nieuws:

Skydance verhoogt bod om Paramount te overtuigen

Volgens bronnen heeft Skydance zijn bod verhoogd om Paramount, bekend van films als The Godfather en Titanic, te overtuigen.

David Ellison, het brein achter Skydance, wist Shari Redstone, die Paramount controleert via National Amusements, weer aan de onderhandelingstafel te krijgen.

Paramount’s speciale commissie, die eerder neigde naar goedkeuring van de eerste Skydance-deal, onderzoekt nu dit nieuwe aanbod. Er is echter nog geen zekerheid of er een definitieve overeenkomst zal worden bereikt.

Skydance biedt $2 miljard voor overname Paramount

Investeerders van Paramount hebben een periode van 45 dagen om betere voorwaarden te zoeken bij andere potentiële kopers. Zo heeft Barry Diller, een bekende figuur in de mediawereld, ook interesse getoond in een meerderheidsbelang in Paramount.

Skydance was bijna akkoord om $2 miljard te betalen om National Amusements van Redstone over te nemen en Paramount te fuseren. Ook wilden ze de helft van Paramount’s aandelen kopen voor $15 per stuk, plus $1,5 miljard om schulden te verminderen.

De hernieuwde gesprekken tussen Skydance en Paramount, evenals de interesse van Barry Diller, werden voor het eerst gemeld door The New York Times. Skydance heeft geen commentaar gegeven, en ook Paramount heeft nog niet gereageerd op verzoeken om commentaar.

 

Bron: Financial Times
Foto: iStock