Mt. Gox, de beruchte crypto-beurs die failliet ging in 2014, staat op het punt om $73 miljoen aan Bitcoin Cash (BCH) terug te geven aan voormalige klanten. Presto Labs waarschuwt dat de terugbetaling van BCH een verkoopdruk kan veroorzaken op deze specifieke munt. Tegelijkertijd gaven ze aan dat angsten dat de prijs van bitcoin hierdoor aanhoudende druk zal ervaren ongegrond zijn.

De prijs van Bitcoin Cash (BCH) is momenteel al flink gedaald tot $345. In de volgende grafiek zien we het koersverloop van BCH:

Peter Chung: BCH verkoopdruk 4x groter dan BTC

De prijs van Bitcoin blijft onder $60.000 zakken, met meer dan $200 miljoen aan liquidaties. Mt. Gox zal ook 143.000 BCH ter waarde van ongeveer $73 miljoen teruggeven aan voormalige klanten. Dit is ongeveer 24% van het dagelijkse handelsvolume van Bitcoin Cash volgens CoinGecko.

Peter Chung van Presto Labs legt uit:

De verkoopdruk voor BCH zal vier keer groter zijn dan voor BTC, omdat BCH ongeveer 24% van zijn dagelijkse handelsvolume zal terugkrijgen, vergeleken met slechts 6% voor BTC.

Chung verwacht dat BTC weinig verkocht zal worden, omdat schuldeisers al hun claims konden verkopen op faillissementsmarkten.

Chung noemt de huidige schuldeisers “BTC-bulls” en verwacht dat ze hun posities behouden. Hij adviseert long BTC en short BCH als een neutrale strategie met minimaal financieringsrisico.

 

Bron: CoinDesk
Foto: iStock