valeo

Op zoek naar Europese aandelen die nog iets kunnen laten zien kwamen we bij de Franse leverancier van auto onderdelen Valeo terecht. Het aandeel is minder bekend buiten het eigen land maar daarom niet minder interessant. Ook voor traders kan Valeo een winstgevende operatie worden. Innovatie behoort tot de kern van de onderzoeks- en ontwikkelingsstrategie van de onderdelenbouwers en dat is ook de reden waarom de uitgaven voor O&O gemiddeld 5 tot 6 procent van de omzet bedragen (5,5 procent voor Valeo). Dat lazen we in een rapport dat Leleux over dit aandeel publiceerde. Het is ook de reden waarom deze spelers zich tussen de producenten van smartphones en tv’s bevonden op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Valeo nam dit jaar voor het eerst aan dit evenement deel om zijn drie nieuwste technologieën te presenteren : “Eye control systems” die het rijgedrag van de chauffeur vergemakkelijken, “FullLED lightning systems” waarvan de levensduur langer en het energieverbruik lager is dan traditionele autolampen en tenslotte het “Automated Valet Parking” systeem dat de bestuurder toelaat bij het oprijden van een parking de zoektocht naar een parkeerplaats aan de auto zelf toe te vertrouwen.

Dit zijn de sterke troeven van Valeo

  • Geografisch

In de productie van originele onderdelen komt 30 procent van de omzet van Duitse klanten, 26 procent zijn Aziatisch, 20 procent Amerikaans en 18 procent zijn Franse klanten. In de eerste jaarhelft droegen al deze geografische regio’s bij aan de groei. In het bijzonder noteren we de groei met 36 procent in China en van 10 procent in Europa.

  • Balans

Terwijl sommige spelers in de automobielsector moesten geherkapitaliseerd worden, is de financiële structuur van Valeo zeer goed: de gearing ratio (nettofinanciëleschuld over eigen vermogen) bedraagt slechts 15 procent en de intrestdekkingsratio staat op bijna 7. Valeo zal blijven profiteren van de groei in de opkomende economieën maar ook van het herstel van de Europese automarkt, zo luidt de conclusie van Leleux. Met een intrinsieke waarde die 20 procent boven de huidige koers van het aandeel ligt blijft de investment broker aan de koperskant staan voor dit aandeel. Ontdek de beste aandelen GRATIS – Download de gratis Trading Almanak