Elektrische autofabrikant Tesla is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot een behoorlijk serieuze speler binnen de autobranche. Steeds meer mensen zijn gecharmeerd van een sportieve elektrische auto en daar plukt Tesla de vruchten van. Ook op de beursvloer is er sprake van een feestje.

Een aantal weken geleden lieten we u nog weten dat Tesla de Amerikaanse autofabrikant General Motors voorbij was gegaan op het gebied van beurswaarde. En vorige week was er opnieuw sprake van een historische gebeurtenis. Het aandeel Tesla wist immers afgelopen donderdag de Duitse autofabrikant BMW voorbij te gaan op het gebied van marktwaarde.

Beleggers geloven volledig in Tesla

tesla-bmw

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat Tesla recent meer waard wist te worden dan BMW. Op dit moment blijven alleen Daimler en Volkswagen nog voor op Tesla. De Tesla-beleggers hebben er echter het volste vertrouwen in dat ook deze automerken ten opzichte van Tesla uiteindelijk een pas op de plaats moeten gaan maken.

Het is wel opvallend te noemen dat Tesla bezig is aan een gigantische opmars. De elektrische auto’s mogen dan wel een groot succes zijn, voorlopig heeft Tesla nog alle moeite om aan de enorme vraag te voldoen. Beleggers lijken het er in ieder geval over eens te zijn dat de elektrische auto de auto van de toekomst is.