Sociale media aandacht De meeste analisten van social media kijken naar de omvang van het social media netwerk. Als we kijken naar de grootste sociale netwerken, dan steekt Facebook er met kop en schouder boven uit, Facebook is met 1,2 miljard maandelijkse gebruikers een beest. Maar het social media landschap is voortdurend in beweging en andere parameters geven verrassende feiten. Nieuwe gebruikers van sociale netwerken adopteren nieuwe gewoontes en nieuwe media. Sociale media wordt steeds meer gefragmenteerd. Er moet dus meer gekeken worden hoeveel tijd de gebruikers van social media spenderen op de site en hoe trouw ze blijven aan hun favoriete platform.

Social media: Facebook ruim aan kop

Social media bedrijven zijn momenteel de top in de technologiesector. De doorsnee Amerikaan spendeert gemiddeld 37 minuten per dag op social media, dit is langer dan welke andere activiteit op het internet, inclusief e-mail. En 60 procent spendeert zijn tijd op het web via mobiele toepassingen zoals smartphone of een tablet. Facebook neemt momenteel 114 miljard minuten per maand voor zijn rekening en steekt ook daar met kop en schouders boven de rest uit, Instagram bijvoorbeeld is goed voor 8 miljard minuten en Twitter 5,3 miljard minuten. Pinterest, Tumblr en LinkedIn zijn er in 2013 in geslaagd om hun gebruikers steeds meer te laten terugkeren, maar ook hier spant Facebook de kroon. Dit is de PC-smartphone Engagement Index van BI Intelligence:

  1. Facebook, 50.7
  2. Instagram, 13.5
  3. Twitter, 7.4
  4. Snapchat, 6.6
  5. WhatsApp, 4.6

Beleggers op zoek naar de jongste technologische trends, de sterkste groeibedrijven en de beste technologie aandelen vinden alles wat ze zoeken in het Slim Beleggen TECHNOLOGIE Rapport. Slim Beleggen - Technologie Rapport 2013 - 108 procent