agendapunten

We hebben een historische week achter de rug liggen. De ECB heeft de rente (zoals verwacht) verlaagd. De rente is verlaagd van 0,25% naar 0,15%. De beurzen reageerden euforisch op deze beslissing. Ook wist Mario Draghi door middel van zijn persconferentie de beleggers te overtuigen van zijn goede daden.

Wat staat er deze week in de agenda?

  • Dinsdag 10 juni

Op dinsdag ontvangen we een belangrijk cijfer uit het Verenigd Koninkrijk. Het industriële productiecijfer wordt daar gepubliceerd. De industriële productie meet de wijziging in de totale output van de productie in het VK. Het geeft ons een goede indicator van de kracht van de productiesector.

  • Woensdag 11 juni

Op woensdag zal de grootste aandacht uit gaan naar het werkloosheidscijfer vanuit het Verenigd Koninkrijk en de Federale begroting vanuit Amerika. De Federale begroting (ook gekend als Begroting Schatkist) meet het verschil in waarde tussen het inkomen en de uitgaven van de federale regering gedurende de betreffende maand.

  • Donderdag 12 juni

Op donderdag ontvangen we een aantal belangrijke macrocijfers. Vanuit Europa krijgen we het industriële productiecijfer. Vanuit Amerika ontvangen we onder andere de kleinhandel verkopen. De kleinhandel verkopen is een maandelijkse meting van alle door de handelaars verkochte goederen gebaseerd op een steekproef van kleinhandelszaken van verschillende soort en grootte in de Verenigde Staten. Ook ontvangen we het bedrijfsvoorraad cijfer vanuit Amerika.

  • Vrijdag 13 juni

De laatste dag van de week staat opnieuw in het teken van Amerika. De grootste aandacht mag op vrijdag uitgaan naar het PPI cijfer. De Producenten Prijs Index (PPI) is een inflatoire indicator die de gemiddelde wijziging meet in de verkoopprijzen van binnenlandse producenten van goederen en diensten. De PPI meet de prijswijziging vanuit het standpunt van de verkoper. Ook wordt het Michigan Consument Sentiment gepubliceerd. Op deze dag ontvangen we de belangrijkste macrocijfers van de week. Onnodige fouten kunt u voorkomen – Download de gratis BEURSBIJBEL