agenda1 Deze week is de agenda goed volgeboekt. We ontvangen een aantal belangrijke macrocijfers vanuit Europa en Amerika die voor bewegingen kunnen gaan zorgen op de aandelenmarkten. De grootste aandacht zal uitgaan naar de toespraak van Janet Yellen op woensdagavond. Janet Yellen zal in deze toespraak bekend maken wat de Fed gaat doen met de Amerikaanse rente en het stimuleringsbeleid. De verwachting is dat het stimuleringsbeleid verder afgebouwd wordt.

Wat staat er deze week in de agenda?

  • Maandag 15 september

Op maandag ontvangen we twee belangrijke macrocijfers vanuit Amerika. Het NY Empire State productie indexcijfer staat op het programma. Ook zullen de beleggers geïnteresseerd zijn in het cijfer over de industriële productie van Amerika.

  • Dinsdag 16 september

Op dinsdag ontvangen we twee belangrijke macrocijfers vanuit Duitsland. De Europese beleggers zullen met veel spanning uitkijken naar het Duitse ZEW economische sentiment. Dit sentiment is de afgelopen maanden flink in waarde gedaald. In de middag ontvangen we vanuit Amerika nog het Producten Prijs Indexcijfer.

  • Woensdag 17 september

Op woensdag staat de toespraak van Janet Yellen uiteraard centraal in de agenda. Ook ontvangen we op deze dag nog een belangrijk cijfer vanuit de Eurozone. Het jaarlijkse consumptieprijsindexcijfer staat namelijk op het programma. Vooral de ECB zal met veel spanning naar dit macrocijfer uitzien. Ook vanuit Amerika ontvangen we in de middag het consumptieprijsindexcijfer.

  • Donderdag 18 september

Op donderdag ontvangen we vanuit Amerika de nieuwe bouwvergunningen en de eerste aanvragen werkloosheidsvergoeding. Ook het Fed productie indexcijfer zal met veel belangstelling worden bekeken.

  • Vrijdag 19 september

De week wordt afgesloten met een rustige dag. Op deze dag zullen de beurzen het vooral op eigen krachten moeten gaan doen. Het enige cijfer dat voor wat beweging kan gaan zorgen is het Duitse Producten Prijs Indexcijfer. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?