Facebook Twitter Apple

Wie naar het design kijkt van Facebook en Twitter moet vaststellen dat Facebook op Twitter begint te gelijken of dat Twitter op Facebook begint te gelijken. Maar daar stopt ook iedere vergelijking tussen de twee sociale media giganten. Het immense verschil werd al duidelijk bij de IPO van Twitter, nu bijna een jaar geleden.

Het verschil tussen Facebook en Twitter

Na 5 levensjaren was Facebook naar alle meeteenheden vele malen groter dan Twitter; kwartaalomzet, maandelijkse gebruikers en omzet per gebruiken – Facebook haalde veel meer geld binnen dan Twitter. En uit een nieuw rapport van GSM Association blijkt nog een groot verschil: het delen van content.

Facebook vs Twitter

Het aandeel van nieuw materiaal op sociale media gaat grotendeels naar Facebook. Twitter gebruikers produceren veel minder content dan op Facebook. Als iets viraal gaat, gaat het viraal op Facebook. Een reden zou kunnen zijn dat gebruikers van sociale media vooral Facebook gebruiken om te delen en dat ze Twitter gebruiken om te volgen. Apple is nog zo’n mastodont van een technologiebedrijf. De lancering van de nieuwe iPhone, de iPhone 6 en 6 Plus is alvast een succes. In het openingsweekend verkocht Apple meer dan 10 miljoen toestellen, een nieuw record voor het bedrijf. Als het aanbod groter was geweest, had het zelfs nog meer iPhones kunnen verkopen. Ontdek de beste technologie aandelen – Download het rapport