agenda1 We hebben een belangrijke week achter de rug liggen. De rente van de Europese centrale bank bleef ongewijzigd. Mario Draghi wist met zijn toespraak de beleggers niet te overtuigen. Het monetaire beleid wordt nu naar januari toe verschoven. Deze week staan er opnieuw een aantal belangrijke evenementen in de agenda.

Wat staat er deze week in de agenda?

  • Maandag 8 december

Op maandag belooft het een rustige dag te gaan worden. Op deze dag ontvangen we maar één belangrijk macrocijfer en dit macrocijfer komt uit Duitsland. We ontvangen vanuit Duitsland het industriële productiecijfer.

  • Dinsdag 9 december

Op dinsdag ontvangen we de cijfers over de Duitse handelsbalans en daarnaast publiceert het Verenigd Koninkrijk ook een aantal belangrijke macrocijfers. Zij zullen de cijfers publiceren over de industriële productie.

  • Woensdag 10 december

Op woensdag ontvangen we de Franse niet-agrarische loonlijsten. Ook zullen we inzicht krijgen in de handelsbalans van het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast staat in de avond de Federale begroting van Amerika op het programma.

  • Donderdag 11 december

Op donderdag ontvangen we een aantal inflatiecijfers vanuit de Eurozone. De meeste aandacht zal uitgaan naar de macrocijfers die we vanuit Amerika ontvangen. In de middag ontvangen we onder andere de basis verkochte goederen cijfers en de kleinhandelsverkopen.

  • Vrijdag 12 december

Tijdens de laatste dag van de beursweek ontvangen we de cijfers over de industriële productie in de Eurozone. Daarnaast zullen we in de middag vanuit Amerika de cijfers ontvangen over de Producten Prijs Index (PPI). Ook moeten we rekening houden met het consumentensentiment. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?