vrij apple Apple heeft recent natuurlijk voor het eerst in 5 jaar weer een nieuw product aangekondigd: de Apple Watch. Genoeg reden voor Cantor Fitzgerald om het koersdoel voor Apple te verhogen. En wat zo bijzonder is aan dat koersdoel, is dat wanneer dat koersdoel behaald wordt, de marktkapitalisatie van het bedrijf de veelbesproken 1 biljoen dollar zou bereiken. Mensen begonnen voor het eerst massaal te spreken over een potentiële marktwaarde voor Apple van 1 biljoen dollar, nadat de aandelen in februari nieuwe hoogtes bereikten en voorbij gingen aan de marktkapitalisatie van 700 miljard dollar. Met de huidige koers staat het bedrijf inmiddels rond een marktwaarde van 750 miljard dollar.

Hogere koers Apple

Analist Brian White van Cantor heeft op dit moment het meest hoge koersdoel voor Apple van heel Wall Street. Toch is het niet alleen de lancering van de Apple Watch wat White zo bullish maakt. Hij is ook erg optimistisch over Apple’s iPhone portfolio in China. Hij zegt dat Apple in China zo goed als zeker zal profiteren van een nieuwe upgrade-cycle die volgt op het uitbreiden van het 4G netwerk. Daarnaast kan het bedrijf profiteren van potentiële nieuwe gebieden waar het naar verluid actief wil worden, zoals met elektrische auto’s. Daar bovenop zegt hij dat Apple zal doorgaan met het uitkeren van cash aan aandeelhouders.

Meer weten over kansen in de technologiesector? Klik dan hier!

‘Wij geloven dat een combinatie van deze krachten ervoor zal zorgen dat de markt Apple’s aandelen zal belonen met een hogere koers-winstverhouding. Wij verhogen daarom ons koersdoel voor het aandeel voor de komende 12 maanden naar 180 dollar.’ Eerder lag het koersdoel van de analist op 160 dollar. Als we Bloomberg-data mogen geloven heeft momenteel ruim 70 procent van de analisten een Koop-advies voor het aandeel. Slechts 3,4 procent heeft een Verkoop-advies. Het gemiddelde koersdoel voor de komende 12 maanden staat op 140 dollar en een beetje. Dit is wat de koers van Apple het afgelopen jaar gedaan heeft: vrij apple koers