ron paul correctie

Ondanks de recordhoogtes waarop Amerikaanse aandelen zich bevinden, stelt Ron Paul dat het ruime monetaire beleid van de Fed ervoor heeft gezorgd dat zowel aandelen als obligaties zich op dit moment op de rand van de afgrond bevinden en er elk moment in kunnen vallen. ‘Ik ben echt enorm verbaasd over dat de Amerikaanse Federal Reserve de markt zo de vernieling in helpt’, zei Paul in een interview met Cnbc. Dat zei hij na afloop van de beleidsvergadering van de Fed van vorige week. De S&P 500 sloot toen op een niveau dat slechts 1 procent verwijderd was van de all time high. ‘Ik kijk ernaar en zie een erg onstabiele situatie’, zei Paul. In zijn ogen hebben de economische plannen van de Federal Reserve ‘echt een afgrijselijke bubbel in de obligatiemarkt veroorzaakt’.

Chaos en correctie

Het is volgens hem dan ook slechts een kwestie van tijd voordat de bodem onder de markt vandaan zakt. ‘En wanneer dat gebeurt, zal dat leiden tot een enorme chaos op de aandelenmarkt’, zo waarschuwde hij. Voor wat betreft wanneer die bubbel dan zal barsten zei de voormalig Republikeinse presidentskandidaat: ‘Ik denk niet dat er een manier is om te zeggen wanneer dat gebeurt, maar na een 35-jaar durende en enorme bullmarkt in obligaties, kan de Fed de geschiedenis niet terugdraaien en ze kunnen niet voor eeuwig geld bijprinten.’ Paul staat overigens bekend om het doen van vergelijkbare voorspellingen in het verleden. En zelfs nu aandelen nieuwe recordhoogtes blijven bereiken, blijft Paul ervan overtuigd dat er ‘een dag van afrekening’ zal komen, die zal leiden tot het instorten van zowel de fixed income als de aandelenmarkt.

Meer dan correctie

‘Ik denk dat de daling veel forser zal zijn dan 10 procent en dat de markten waarschijnlijk een stuk verder zakken dan mensen nu zeggen dat gaat gebeuren. Ik denk niet dat het slechts een correctie zal zijn.’ Paul voegde toe dat hij verwacht dat beleggers uiteindelijk hun vertrouwen in de Fed zullen verliezen en dat als ze dat doen, de markt getuigen wordt van een grote crash. Ontdek alles over de voordelen die goud je kan bieden