miljonairs

Miljonairs hebben steeds minder vertrouwen in de toekomst van de aandelenmarkt. Het vertrouwen dat zij hebben in de aandelenmarkt is gedaald naar het laagste niveau in meer dan een jaar. De Spectrem Millionaire Investor Confidence Index, die wordt samengesteld door Spectrem Group, daalde vorige maand naar het laagste niveau in 16 maanden, van 15 naar 6. Dit betekent dat miljonairs van bullish op de aandelenmarkt, zijn gegaan naar neutraal. De survey gaf tevens meer informatie over de plannen van de miljonairs om te investeren in aandelen. Deze plannen bleken te zijn gedaald naar het laagste niveau sinds de financiële crisis. Volgens Spectrem was de belangrijkste reden dat het vertrouwen onder miljonairs afnam, de vooruitzichten van de eerste renteverhoging in jaren door de Amerikaanse Federal Reserve.

Zorgen miljonairs

‘In de afgelopen jaren hebben rijke beleggers hun zorgen geuit rondom de economie en de markt. Zij gaven aan te denken dat de markt kunstmatig ondersteund werd door de lage rentetarieven’, zo vertelde George Walper, president of Spectrum Group.  ‘Nu de Fed er steeds vaker op lijkt te wijzen dat de rentetarieven nog dit jaar worden verhoogd, maakt dat miljonairs niet langer optimistisch over hun inkomen en hun assets’, vertelde George Walper. De survey is gehouden tussen 18 juni en 24 juni, dus de meeste recente opleving van de Griekse schuldencrisis is niet meegenomen in de resultaten. De situatie rondom Griekenland zal het vertrouwen van miljonairs overigens waarschijnlijk alleen maar verder drukken.

Miljonairs langs de zijlijn

De miljonairs is tevens gevraagd naar wat de meest serieuze bedreiging vormt voor hun investeringen. Het grootste aantal miljonairs wees op de aandelenmarkt zelf (17 procent), terwijl 13 procent van hen wees op de economie. Ook nog eens 12 procent gaf aan het politieke klimaat als grootste bedreiging te zien. Miljonairs gaven verder aan de komende maanden waarschijnlijk vooral langs de zijlijn te staan qua investeringen. Het aantal miljonairs dat zegt van plan te zijn in de aandelenmarkt te investeren, daalde zelfs naar het laagste niveau sinds april 2009. Profiteer ook van onze Beursbijbel!