alibaba

Ongeveer een jaar geleden kreeg Alibaba een notering op de Amerikaanse beurs. En de beursgang van Alibaba was er niet zomaar een; het was namelijk de grootste beursgang ooit. Na een vliegende start te hebben gehad lijken de goede tijden voor Alibaba inmiddels achter de rug te liggen. Sinds de top die in november 2014 werd neergezet is het aandeel op de Amerikaanse beurs met bijna 40 procent gedaald. Uiteraard is dit een flinke daling voor een aandeel die door veel analisten destijds bestempeld werd als ‘betrouwbaar’.

alibaba

Gisteren heeft Alibaba haar kwartaalcijfers mogen publiceren over het tweede kwartaal, en het afgelopen kwartaal liep het opnieuw niet zo lekker voor Alibaba. Het management van Alibaba, onder leiding van Jack Ma, maakte bekend dat de groei zwakker was dan waar de analisten vooraf op hadden gerekend.

Alibaba verliest terrein op de beurs

Zo wist de Chinese gigant een inkomen te generen van 3,16 miljard dollar, maar dit was duidelijk lager dan de verwachting van 3,28 miljard dollar. Als reactie op deze kwartaalcijfers opende het aandeel op de beurs ook ruim 7 procent lager. Met die daling werd een nieuwe ‘all time low’ neergezet. Daarnaast waren de analisten van Reuters van mening dat beleggers zich vooral zorgen mogen maken over de groeipotentie van Alibaba. Zo bleek uit de macrocijfers dat het aantal verkochte goederen via Alibaba gegroeid is met 34 procent en dat dit de laagste groei is in drie jaar tijd. Reuters raadt daarom de beleggers ook aan om de cijfers van Alibaba goed in de gaten te houden.

>> Ontdek de nieuwe Alibaba <<