Peter Schiff QE

Peter Schiff is al jaren een tegenstander van de Federal Reserve. Hij ziet eerder een nieuw rondje quantitative easing dan een renteverhoging. Het uitstel van de eerste renteverhoging sinds 2006 geeft Schiff alvast gelijk. Opnieuw kan de Federal Reserve zijn belofte niet nakomen, zegt Schiff. De Federal Reserve heeft het net als alle andere keren over een stabiele, groeiende economie die klaar is voor een verstrakking van het monetaire beleid. Maar andere factoren laten dit niet toe. Het huidige (tijdelijke?) uitstel zou te wijten zijn aan buitenlandse invloeden – lees China. En Schiff gaat verder op zijn elan:

“De Federal Reserve negeert economische data die er op wijzen dat de Amerikaanse economie helemaal niet zo sterk presteert. Dit kan er voor zorgen dat de Federal Reserve in de toekomst eerder opnieuw QE zal moeten toepassen dan een eerste renteverhoging in 9 jaar.”

Peter Schiff ziet Fed steeds dezelfde fouten maken

Volgens Schiff geven de problemen in China de Federal Reserve een nieuw excuus om het losse monetaire beleid vast te houden. De financiële markten zullen het alvast graag horen. Het is niet toevallig dat de Dow Jones 170% steeg in de periode van maart 2009 tot eind 2014, de periode dat de Fed de ‘economie’ monetair stimuleerde. Nadat de Federal Reserve QE staakte, bleef de Dow Jones ter plaatse trappelen. Zo zei Schiff ook dat:

“De recente correctie van 10% op de aandelenmarkten toont aan hoe fragiel het systeem is en hoe de markten opzien tegen een renteverhoging. Maar het is nog lang niet zeker of die renteverhoging er ooit komt. Eerst was hij gepland voor maart, dan juni en uiteindelijk zou het september worden. Nu vertellen diezelfde experts dat we naar december of naar 2016 moeten kijken.”

Wanneer de zogenaamde experts pas echt zien hoe de vork in de steel zit, zal men ontdekken dat de Federal Reserve de economie sinds 2008 een overdosis gegeven heeft. Een renteverhoging is een signaal dat het beter gaat met de patiënt, maar de patiënt weigert om te genezen. Een nieuwe dosis QE zal opnieuw wonderen moeten verrichten, aldus Peter Schiff.

Als Peter Schiff gelijk blijft krijgen, moet u vooral GOUD hebben