Robots (2) We horen er al jaren van maar de realiteit komt steeds dichterbij. Steeds meer robots nemen onze taken over in de maatschappij. Auto’s zonder chauffeur, drones, robots in autofabrieken of in een operatiezaal, … De robotrevolutie is gearriveerd. Dit creëert gigantische kansen voor beleggers in deze snel groeiende bedrijven. Bank of America omschrijft de revolutie als een technologie die de wereld verandert. De innovatie gaat momenteel van lineair naar parabolisch. Dit wil zeggen dat bedrijven die er vroeg bij zijn en slagen waarschijnlijk een zeer groot deel van het opwaartse potentieel zullen opeisen. Dit zijn 5 aandelen die volgens Bank of America het meeste opwaarts potentieel hebben in de  revolutie van de robots.

Robotchirurgie

Robotchirurgie Door de globale vergrijzing en de vooruitgang van de technologie zal het gebruik van robotchirurgie alleen maar toenemen. Tegen eind 2022 verwacht Bank of America een sector met een jaaromzet van $18 miljard. Een van de top aandelen in dit segment is volgens Bank of America Intuitive Surgical (ISRG).

Fabrieksrobot

Steeds meer arbeidsplaatsen in een fabriek worden ingenomen door robots. Hier verdwijnen steeds meer banen ten koste van geautomatiseerde processen. Deze zijn goedkoper en werken 24 op 7. Deze markt kan tegen 2025 verdubbelen tot $24 miljard. Het favoriete aandeel in dit segment is Rockwell Automation (ROK).

Artificiële intelligentie

Robots Artificiële intelligentie

De sector van artificiële intelligentie groeit aan een verbazingwekkend tempo. De markt kan vertienvoudigen tegen 2020 tot $70 miljard. Via deze technologie kunnen robots zelf leren en dingen herkennen. Volgens Bank of America is Google (GOOGL) momenteel leider in dit gebied.

Defensie

Ook in militaire toepassingen neemt de robotisering toe, denk maar aan het gebruik van drones. Deze drones zijn preciezer en goedkoper. Vooral het Amerikaanse leger maakt gebruik van deze nieuwe aanvalswapens. Twee bedrijven die in de toekomst veel geld zouden verdienen met deze drones zijn Lockheed Martin (LMT) en Northrop Grumman (NOC).

>> Ontdek de kansen van de toekomst <<