Zuinige miljardairs Voor de ene is zuinig leven een noodzaak, voor de andere is het een gewoonte. Van miljardairs neemt men al snel aan dat ze het geld door ramen en deuren smijten. Maar niets is minder waar, sommige miljardairs nemen zelfs nog iedere dag hun lunchpakket mee naar hun werk. Onderstaande lijst kent enkele van ’s werelds rijkste mensen, en toch hebben ook zij gewoontes die niet veel geld kosten. # 1. Warren Buffett – Vermogen: $60 miljard Warren Buffett is de 3e rijkste persoon ter wereld. Maar Buffett woont niet in een of andere villa. In 1958 kocht hij zijn huis voor $31.500. In dat huis woont Buffett vandaag nog steeds. Buffett geeft zelfs toe dat de kwaliteit van zijn leven niet toeneemt met de kwaliteit van zijn bankrekening. Hij zou niet gelukkiger zijn met 6 of 8 huizen, in tegendeel zelfs.

# 2. Mark Zuckerberg – Vermogen $43 miljard De oprichter van Facebook staat sinds dit jaar in de Top-5 van rijkste mensen ter wereld. Maar Zuckerberg staat bekend om zijn gewone levensstijl met zijn vrouw Priscilla en hun pasgeboren dochter. Zuckerberg draagt nog steeds een jeansbroek met grijs T-shirt en een hoodie. Voor alledaags gebruik rijdt Zuckerberg gewoon rond in een Volkswagen GTI van $30.000.

# 3. Carlos Slim – Vermogen $23 miljard In plaats van rijkelijk te leven, prefereert de Mexicaanse miljardair Carlos Slim om zijn miljarden opnieuw te investeren. De zuinige levensstijl van Slim werkt ook door in zijn bedrijven waar werknemers worden aangemoedigd zuinig om te gaan met de middelen, ook wanneer het goed gaat. Carlos Slim woont ook al 40 jaar in zijn huis en rijdt rond met een modale Mercedes.

# 4. Amancio Ortega – Vermogen $66 miljard De oprichter van Zara is momenteel de 2e rijkste persoon ter wereld. Ortega leidt een leven ver buiten de spotlights en eet zijn lunch in de cafetaria van het Zara hoofdkwartier, samen met de medewerkers. Ook hij draagt iedere dag dezelfde kledij.

# 5. Ingvar Kamprad – Vermogen $40 miljard Kamprad is de 2e rijkste persoon van Europa en is de oprichter van IKEA. Kamprad rijdt met een stokoude Volvo en neemt zelfs regelmatig de bus. Hij vliegt nog steeds ‘economy’ en eet samen met de medewerkers zijn lunch in de cafetaria van IKEA.

<< In 10 stappen BeursMiljonair >>