Jeff Bezos CEO Amazon

Warren Buffett heeft opnieuw zijn plaats als 2e rijkste man ter wereld moeten afstaan. Deze keer is het niet Amancio Ortega die over Buffett springt, maar wel Jeff Bezos, CEO van Amazon. Aan het huidige tempo zal het slechts een kwestie van tijd zijn vooraleer Bezos de rijkste man ter wereld wordt. En dat kan hij voor lange tijd blijven.

Het aandeel Amazon steeg afgelopen woensdag meer dan 2% waardoor de online gigant $9 miljard meer waard werd. Hierdoor steeg het persoonlijke fortuin van Bezos met $1,5 miljard. Volgens de Bloomberg Billionaires Index is de CEO van Amazon nu persoonlijk $75,6 miljard waard, Forbes komt uit op $75,2 miljard.

Hiermee springt de self-made miljardair over de Spaanse modekoning Amancio Ortega (oprichter van Zara) en Warren Buffett, die volgens de geüpdatete lijst nu respectievelijk $74,2 miljard en $74,9 miljard waard zijn.

Beurskoers Amazon de laatste 20 jaar: van $1,5 naar $874

Amazon 1997 - 2017

De stijging van het aandeel Amazon kwam er nadat de Britste bank Barclay’s liet weten dat de online retailer waarschijnlijk een van de eerste bedrijven zal zijn met een marktkapitalisatie boven $1.000 miljard. Amazon heeft momenteel nog ‘maar’ een marktkapitalisatie van $417 miljard maar groeit sterk. Apple is een andere kandidaat om met die eer te gaan lopen.

Hoewel Amazon de voornaamste bron van welvaart is voor Bezos, is het zeker niet de enige. Bezos is ook nog eigenaar van Blue Origin, een ruimtevaartbedrijf. Blue Origin wil ruimtevaart commercialiseren door mensen naar de ruimte te brengen. Het bedrijf wil ook satellieten naar de ruimte brengen voor bedrijven. Net als SpaceX experimenteert Blue Origin met herbruikbare raketten.

In 2013 kocht Jeff Bezos ook nog de Washington Post voor $250 miljoen. Hij komt momenteel nog $10 miljard tekort om Bill Gates van de troon te stoten. De voormalige topman van Microsoft heerst al 20 jaar over de toppositie maar indien de opmars van Bezos zich verder zet, zal daar snel een einde aan komen.

Bron: CNN Money